Little C Coolhaven

Opdrachtgever: TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren
Architect: CULD (Complex Urban Landscape Design) | INBO

Product: Loopbruggen, Balkonhekwerken, noodtrappen

Afwerking: Staalconstructie is thermisch verzinkt, na het verzinken licht aanstralen en daarna voorzien van 2 lagen poedercoating in RAL 9011.

 

Aan de kop van de Coolhaven in Rotterdam, tussen het Erasmus MC en de Hogeschool Rotterdam, verrijst Little C. Dit bijzondere woon- en werkgebied met lofts en appartementen, werkruimten, een parkeergarage, ateliers, horeca en andere faciliteiten, ademt de sfeer van de New Yorkse wijk Greenwich Village. Deze sfeer sluit mooi aan bij de omliggende wijken in het Lloydkwartier, Binnenweggebied en de Veerhaven.

Ieder gebouw heeft zijn eigen stijl en karakter, maar alles werkt wel met elkaar samen. Door deze mix van architectonische stijlen en materialen, ontstaat er een dorp in de stad. Het vele groen, de collectieve daktuinen, de diverse pleintjes en het nieuwe Coolhavenpark, nodigen bewoners uit in een ontspannen sfeer contact te maken met elkaar.

Loopbruggen, hekwerken, balkonhekwerken en noodtrappen, in drie verschillende stijlen. De ‘finishing touch’ van Little C.  In onderstaand filmpje vertelt Designer Ruud-Jan Kokke  je over het idee achter de ontwerpen. En hij neemt een kijkje achter de schermen, in de fabriek van Wolter Tijdink BV. De specialist die alle onderdelen vakkundig produceert en monteert:

 

Ook onze partner Staco Nederland welke de gedruklaste stalen roosters en traptreden type SP geleverd in dit project heeft ook een gaaf filmpje gemaakt, klik op onderstaande afbeelding om deze te starten:

 

Foto’s: Fotograaf Sandra Koning Lifestories

Wij denken graag met u mee!

Niets is onmogelijk voor Wolter Tijdink B.V. Wanneer u nog vragen heeft, meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvend gesprek wilt dan horen wij dit graag!

Neem contact met ons op

Mogen wij ook met u meedenken?

Neem contact met ons op

Meer referenties