Jacoba Mulderhuis Amsterdam - Amsterdam

Opdrachtgever: Visser & Smit Bouw, M.J. de Nijs & Zonen en Unica Installatietechniek.

Architect:
Team RSG; Powerhouse Company, de Architekten Cie en Marc Koehler Architects

Opdrachtgever:
Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Product: Trappen Atrium, steektrappen, balustrades, vluchttrappen inclusief leuningen en gevelladders.

Af
werking: Staalconstructie is thermisch verzinkt, na het verzinken licht aanstralen en daarna voorzien van 2 lagen poedercoating in RAL 9017.

Foto’s:
Lars Wijdoogen

Het Jakoba Mulderhuis

Met de bouw van het Jakoba Mulderhuis (vh. Conradhuis) is de laatste stap gezet in de vervolmaking van de Amstelcampus, een bruisende stadscampus waar bijna 30.000 studenten studeren, onderzoeken en ontmoeten. Het wordt gebruikt door de faculteiten Techniek, Onderwijs en Opvoeding en Digitale Media en Creatieve Industrie. Het Jakoba Mulderhuis opent haar deuren in het nieuwe schooljaar van 2022/2023.

Het ontwerp bestond uit hoogbouw aan de zijde van de Wibautstraat en laagbouw langs de Mauritskade. De laagbouw werd via een glaskap verbonden met het naastgelegen Theo Thijssenhuis en de hoogbouw waardoor een indrukwekkend atrium ontstond. In het atrium bevinden zich diverse terrassen waarop een deel van het onderwijs  plaatsvindt. Het bestaande Theo Thijssenhuis en monumentale Kohnstammhuis zijn integraal onderdeel van het ontwerp door de plinten van de gebouwen fysiek en programmatisch met elkaar te verbinden.

Naast voorzieningen voor onderwijs en onderzoek (zoals laboratoria en vaklokalen) zijn in het gebouw een fietsenstalling (en/of parkeergarage), grand café en een atriumvloer met een multifunctioneel karakter aanwezig. Het hele gebouw staat in het teken van flexibiliteit, zodat het toekomstbestendig is en mee kan gaan in veranderende onderwijsvisies of studentenaantallen.

Tour door het Jakoba Mulderhuis

Studio Groen+Schild heeft een prachtige impressie van het interieur gemaakt in samenwerking met Powerhouse Company, Architecten Cie en @Marc Koehler. Kik hier voor een tour in vogelvlucht.

Wij denken graag met u mee!

Niets is onmogelijk voor Wolter Tijdink B.V. Wanneer u nog vragen heeft, meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvend gesprek wilt dan horen wij dit graag!

Neem contact met ons op

Mogen wij ook met u meedenken?

Neem contact met ons op

Foto's

Meer referenties