Webinar drieluik: Optimaliseren van het staalbouwproces

Bouwen met Staal, Samenwerkende Nederlandse Staalbouw en ConstruSteel organiseren een interessante serie webinars binnen de staalbouw. In dit drieluik delen diverse staalbouw bedrijven, waaronder wij ook, hun visie over het efficiënter maken van het staalbouw proces en hun praktijkervaringen met automatisering. U kunt zich via www.bouwenmetstaal.nl gratis aanmelden.

Webinar drieluik: Optimaliseren van het staalbouwproces
Het drieluik van de webinars biedt inzicht in het optimaliseren van het staalbouwproces vanuit de praktijk. Met het thema ‘Machinaal markeren’ wordt eerst een specifiek onderdeel binnen het productieproces behandeld, waar veel winst in efficiency en kwaliteit kan worden behaald. Deze productietechniek voorkomt faalkosten, verhoogt de kwaliteit en speelt in op het aanhoudende tekort aan vakmensen binnen de bouwsector. Vervolgens wordt verder uitgezoomd op het proces bij de staalbouwer, waarbij grip krijgen en houden op uren en voortgang van een project essentieel is, bijvoorbeeld voor een goede nacalculatie. Hoe dit kan worden georganiseerd en toegepast in de praktijk wordt door verschillende staalbouwbedrijven besproken. Als afsluitend thema van deze reeks staat het thema ‘BIM in de staalbouw’ op het programma. Dit onderwerp richt zich met name op algemene voortgang van en inzicht in projecten, en het delen van informatie over project- en productievoortgang.

Webinar 1: Machinaal markeren voor foutloos samenstellen  (Donderdag 11 juni 2020 | 13.00 uur)
Staalbouwbedrijven streven naar een hoogwaardig product, maar kampen vaak met relatief hoge faalkosten en marges die onder druk staan. Daarnaast is ook het aanhoudende tekort aan vakmensen een factor die van is invloed op de continuïteit van een staalbouwbedrijf. Met branchespecifieke oplossingen binnen het productieproces kunnen fouten geminimaliseerd worden, waardoor faalkosten worden gereduceerd en de kwaliteit verhoogd wordt. Een van de oplossingen is het machinaal markeren op profielen en platen. In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van het machinaal markeren besproken door Imetaal Staalbouw en Hanse Staalbouw.

Webinar 2: Grip op uren en voortgang van ieder project (Donderdag 18 juni 2020 | 13.00 uur)
Om efficiënt te werken is inzicht in de feitelijke besteding van uren essentieel. Binnen de staalbouw wordt tijdregistratie vaak op projectniveau verwerkt. Door zicht te krijgen op de tijdbesteding op bijvoorbeeld merk- of medewerker niveau, krijgt u de mogelijkheid tijdverspilling te achterhalen. Hier kan vervolgens iets aan worden gedaan met als resultaat: tijd besteden aan de kern van het werk. Ook de manier van het verwerken van uren kan binnen de staalbouw een stuk efficiënter. Gebruikt uw organisatie bijvoorbeeld handgeschreven urenbriefjes? Dan kunt u fors tijd besparen op de urenregistratie. Krijg grip op uren en voortgang van ieder project. In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van efficiënte tijdregistratie en grip op uren en voortgang besproken door Jac Reijns Staalconstructie Alphen en Wolter Tijdink.

Webinar 3: BIM in de staalbouw (Donderdag 25 juni 2020 | 13.00 uur)
BIM (Building Information Modeling) ook wel Bouw Informatie Model genoemd, wordt door diverse bouwgerelateerde bedrijven gebruikt als werkmethodiek. De kracht van BIM zit in het delen en hergebruik van informatie tussen ketenpartners. In dit Bouwen met Staal webinar laat o.a. Evers Staalconstructie zien waarvoor zij het 3D model – naast het detailleren – nog meer toepassen binnen het proces.

Aanmelden
Wilt u zich gratis aanmelden voor deze webinars? Dit kan op de website van Bouwen met Staal: www.bouwenmetstaal.nl.

Wij denken graag met u mee!

Niets is onmogelijk voor Wolter Tijdink B.V. Wanneer u nog vragen heeft, meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvend gesprek wilt dan horen wij dit graag!

Neem contact met ons op

Foto's

Meer nieuws