Waarom Wolter Tijdink altijd open staat voor het aannemen van stagiaires

Laten we er niet omheen draaien: de stagiair op de afdeling enginering of op onze productie vloer voelt soms als iets wat je ‘er ook nog bij moet doen’. Er gaat veel tijd zitten in de begeleiding en die tijd hebben we niet altijd. Maar! Er zijn ook genoeg redenen om wél blij te zijn met een stagiair. Lees maar:

1) Ze houden je scherp
Als het goed is stelt een stagiair veel vragen. ‘Waarom moet het eigenlijk op die manier?’ ‘Is dat wel een logische volgorde?’ Voor je het weet hoor je jezelf zeggen: ‘Omdat we het altijd zo doen’. Aha, daar heb je een moment te pakken om eens echt stil te staan bij wat die stagiair zojuist vroeg. Zo houd je jezelf lekker scherp!

2) Ze hebben de laatste kennis in huis
Stagiairs leren op hun opleiding de nieuwste snufjes en methodes. Eigenlijk krijg je dus en passant bijscholing wanneer je stagiairs begeleidt en blijf je helemaal up-to-date. Voor hen is het natuurlijk ook leuk als jij belangstelling toont voor wat zij nu op school leren.

3) Ze houden je jong
Door een stagiair op de afdeling blijf je sowieso wat meer bij de tijd. Wat is Stuk TV en wie zijn Snelle en Dua Lipa? Moet je nu cool, vet of lauw zeggen of loop je dan alweer jaren achter? Dankzij je stagiair weet je wat er speelt bij de jongere generatie en voorkom je dat je een ‘ouwe tut’ wordt.

4) Ze houden de boel fris
Tijdens een gesprek met de praktijkbegeleider binnen Wolter Tijdink over de nieuwe lichting stagiairs: ‘Ze horen en zien andere dingen. Vertellen ons vooral wat ze opvalt en daar kunnen wij wat mee!’. Opmerkingen van stagiairs zijn vaak verfrissend en kun je zien als een gratis advies voor je team.

5) Ze zorgen ervoor dat je jezelf ontwikkelt
Het begeleiden van stagiairs vraagt bepaalde skills. De een is ervoor in de wieg gelegd, de ander kan nog wel wat communicatieve vaardigheden aanleren. Zo kan een stagiair zorgen dat jij je als praktijkbegeleider gaat ontwikkelen op het gebied van begeleiden.

6) Ze kunnen het personeelstekort verminderen
Jouw manier van begeleiden kan een stagiair maken of breken. Maak jij een nare opmerking, dan kan dat een leven lang blijven hangen. Misschien knapt diegene daardoor wel af op de branche. Maar als stagebegeleider kun jij ook degene zijn die het enthousiasme verder aanwakkert en iemand voor altijd weet te motiveren.

7) Ze kunnen het mooie vakgebied van je bedrijf ervaren
Stagiaires leren heel veel theorie maar via een stage ook de praktijk. Werken met echte teken programma’s  of echte producten lassen. Het geeft de stagiair het gevoel dat je er om doet en wat kan betekenen voor het bedrijf waar ze stage loopt.

Voor Wolter Tijdink dus redenen genoeg om stagiaires te begeleiden en te laten ontwikkelen. Zo zijn er deze maand weer enkele stagiaires gestart bij Wolter Tijdink  Wij begeleiden de stagiaires op weg naar een goede toekomst en leiden vakmensen op die we in de komende jaren hard nodig zullen hebben. Daarnaast willen we dat de stagiaires zich kunnen ontwikkelen, ontplooien en de praktijk ervaren.  Wij wensen de heren heel veel succes.
 

Bas Klein Willink volgt de opleiding werktuigbouwkunde (Technicus Engineering) en Damon Oosterik volgt de opleiding Constructiewerker via het ROCvanTwente.


Brain Gerrist volgt de opleiding Constructiewerker via het Graafschap College.
Huub Klein Kranenbarg volgt de opleiding Allround Constructiewerker via de AT (Anton Tijdink) techniek opleidingen.
Daniel Poesse volgt opleiding op het Staring College afd. mobiliteit en transport en heeft bij ons een meeloop/werk stage (niet op de foto).

Mocht je nog op zoek zijn naar een stageplek, wij zoeken vanaf april 2021 weer nieuwe stage-topper.
Neem dan contact met ons op –> https://www.woltertijdink.nl/over-ons/vacatures/

 

Wij denken graag met u mee!

Niets is onmogelijk voor Wolter Tijdink B.V. Wanneer u nog vragen heeft, meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvend gesprek wilt dan horen wij dit graag!

Neem contact met ons op

Meer nieuws