Genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2022

Sinds 1971 organiseert Bouwen met Staal de NationaleStaalprijs. De tweejaarlijkse prijs is bedoeld als waardering voorinspirerende toepassingen van staal in gebouwen, weg- en waterwerken, enbeeldende kunst. Afgelopen juli is ons project Little C Coolhaven genomineerdvoor de Nationale Staalprijs in de categorie karakteristieke stalen bouwdelen.

Uit vele ingezonden projecten werd er door de vakjury 3projecten per categorie geselecteerd. Ons project Little C eindigde bij de laatste 3 projecten in de aangegeven categorie naast de koepel Edge Amsterdamen Nationaal Holocaust namenmonument.

Op 3 oktober van dit jaar werd tijdens de NationaleStaalbouw dag de bekendmaking van het winnende project bekend. De vakjury,onder voorzitterschap van architect Sjoerd Soeters (PPHP), heeft een NationaleStaalprijs 2022 toegekend, aan de terechte winnaar, het Nationaal Holocaustnamenmonument.

Ondanks dat we de prijs niet in onze wacht wisten te slepenis het een grote waardering om genomineerd te zijn voor deze prijs. Het jury commentaar liegt er dan ook niet om:


De stalen hekwerkenvan de bruggen, balustrades en noodtrappen zorgen voor de puntjes op de i opLittle C. Dit spraakmakende wooncomplex is een voorbeeld van stedelijkebebouwing met hoge dichtheid. Robuuste baksteenarchitectuur die naadloosaansluit op het havengebied nabij de Mullerpier. Het staal is functioneel envoegt ornamentiek toe aan het wooncomplex dat duidelijk effect sorteert. Zonderdeze karakteristieke bouwdelen zou het sober ogen. Het ‘smeed’-staal en hetstafstaal geven proporties en de menselijk maat aan. De som de delen is eenherkenbaar en vooral samenhangend geheel. De jury waardeert de wijze waaropdeze stalen elementen hun functies vervullen en bijdragen aan de sterkeidentiteit van Little C.“

Samen de hoogte in stijgen?

Voor een afspraak of een vrijblijvende offerte, kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Bastiaan te Poele

06 - 45 05 27 45
mail mij

Luke van Niekerk

06 - 12 06 97 82
mail mij