In opdracht: het onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen

Wij zijn ontzettend trots om te vertellen dat wij via aannemingsmaatschappij Hegeman de opdracht hebben ontvangen voor het nieuwe onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Het ruim 12.000 vierkante meter omvattend gebouw, dat is ontworpen door KAAN architecten & Filippo Bolognese, gaat fungeren als entree voor de nieuwe Healthy Ageing Campus aan de noordkant van het UMCG. Wij mogen hiervoor de verschillende steektrappen, balustrades en muurleuningen produceren.

De nieuwbouw moet de verbinding met de historische binnenstad van Groningen herstellen en de nieuwe Healthy Ageing Campus verweven met het stedelijk weefsel. Het Onderwijscentrum is opgebouwd uit vijf bakstenenvolumes. Bij de positionering van de volumes is rekening gehouden me belangrijke zichtlijnen en de ruimtelijkheid van het studielandschap, laat KAAN Architecten weten.  De verschillende programmaonderdelen worden verbonden door een foyer, die richting het plein is voorzien van een glazengevel.

Ook kent de foyer, die door het gehele Onderwijscentrum loopt, glazen openingen naar de groene patio’s die verspreid liggen over het complex.  Verder reizend door de foyerkomt u in de ‘studietoren’ waar trappen en studieplekken uitkijken over de binnenstad.

Een verscheidenheid aan studie- en ontmoetingsruimtes creëert een ontspannen en informele ruimte in het centrum, wat samenwerking en kennisdeling bevordert. De goede bereikbaarheid, het hoge comfort, voldoende daglicht en het groen zorgen voor een gezonde en duurzame leefomgeving. De gastvrije gevel en het levendige programma van het centrum geven de campus een nieuw gezicht.

Samen de hoogte in stijgen?

Voor een afspraak of een vrijblijvende offerte, kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Bastiaan te Poele

06 - 45 05 27 45
mail mij

Luke van Niekerk

06 - 12 06 97 82
mail mij